Conectează-te Înregistrează-te

31 de semne care arată că ești cu adevărat un spirit liber

31 de semne care arată că ești cu adevărat un spirit liber

M-am întrebat de multe ori ce este acela un spirit liber. Ba mai mult, m-am apucat să îi întreb și pe ceilalți. Am primit descrieri care mai de care mai interesante și totuși într-o oarecare măsură contradictorii. Spiritele libere erau ba extroverte, ba introverte, ba egoiste, ba dimpotrivă gata să se sacrifice în ajutorul celorlalți, ba oameni singuratici, ba leaderi informali și mereu înconjurați de prieteni. Asupra unui singure idei, toți cei intervievați au fost de acord: “Spiritele libere sunt adesea oamenii care trăiesc după propriile reguli, nu după cele impuse de alții. Sunt acele spirite care se încred în instinct, trăiesc momentul prezent, și abordează întotdeauna cu creativitate viață.” 

Dacă îți sună cunoscut, te invit să citești mai departe pentru a descoperi ce alte caracteristici/semne arată că ești cu adevărat un spirit liber!

 1. Pierzi ușor noțiunea timpului (te implici cu tot sufletul, mintea și trupul în activitatea pe care o faci, și uite așa nu îți dai seama când a zburat timpul)
 2. Visezi cu ochii deschiși (este suficient să vezi un film sau să citești o carte sau să auzi un ciripit de pasărele, și mintea ta a plecat deja în următoarea aventură)
 3. Nu suporți să rămâi prea mult timp într-un loc, în permanentă vrei să descoperi locuri și oameni noi
 4. Angajamentele pe termen lung nu sunt stilul tău. Se mai întâmplă să ai și asemenea situații, dar faci tot ce ține de ține să nu fii “legat”, “să nu simți că astfel “ți se taie aripile”
 5. Eșți în permanentă schimbare, îți schimbi aspectul fizic, hobby-urile, bijuteriile.
 6. Monotonia și rutina nu există în vocabularul tău. Faci orice că să scapi de ele din viață
 7. Echilibrul dintre viață personală și cea profesională nu este ceva negociabil. Nu vei fi niciodată tipul de persoană care își petrece 12 ore continuu la birou, chiar dacă îți prețuieșți jobul și te bucuri de el, vei avea întotdeauna în minte că “lucrăm ca să trăim, nu trăim ca să lucrăm”
 8. Pentru tine au valoare experiențele trăite și nu obiectele. Dacă ar fi să alegi între a avea o mașină impozantă și o călătorie în țări exotice, alegi călătoria pe care o vei face cu prietenii.
 9. Atunci când mergi la restaurant, ospătarul aude de mai multe ori de la tine un “va rog să mă mai lăsăți un pic să mă decid” și asta e din cauza că sunt atât de multe lucruri în meniu pe care ai vrea să le încerci încât știi că dacă te decizi la unul, pierzi experiența celorlalte
 10. Îți plac petrecerile dar nu la fel de mult ca timpul pe care ți-l petreci cu tine însuți pentru a îți planifică următoarea aventură
 11. Îți petreci un timp însemnat adunând informații despre alte locuri și oameni
 12. Nu ești un singuratic dar nici “sufletul petrecerii”. Îți place să îți petreci timpul în compania celorlalți dar nu vrei că asta să devină o regulă
 13. Ești mulțumit de modul în care îți trăiești viața și nu le permiți celorlalți să te judece pentru asta
 14. Ceilalți oameni spun că “lucrurile bune au întotdeauna un sfârșit” dar tu faci tot ce îți stă în putință să le ții în viață
 15. Îți reafirmi independența ori de câte ori poți și lupți pentru ideile tale, chiar dacă asta te face să pari un pic cam anarhic în ochii lumii
 16. Frică nu te reține de la a face ceea ce îți place (nici frica de “gura lumii” și nici frica de eșec nu îți stau în cale atunci când ai un obiectiv)
 17. Acolo unde alții văd probleme, tu vezi oportunități, ba chiar te gândești că viața ți-a mai oferit încă o șansă de a o scoate cu bine la capăt
 18. Dacă viața îți da lămâi, tu faci din ele limonadă:)
 19. Crezi că a te îngrijora este o pierdere de timp, asta pentru că în timp ce alții își fac griji și își consumă energia cu asta, tu cauți soluții de ieșire din impas.
 20. Fiecare nouă persoană poate fi un prieten nou pentru ține. Totuși pui mare preț pe prieteniile care au rezistat în timp și pentru acelea dai ce ai mai bun din tine
 21. Ai multe hobby-uri și ele sunt cele care te păstrează în formă: de la arta bucătăriei, la mersul pe coclaurile montane, la scuba-diving și muzică rock:)
 22. Ești un lider înascut, cel care da tonul, creează trenduri, conduce informal.
 23. Te îndrăgostești ușor.
 24. Deși nu stai în relațiile amoroase pentru un timp mai îndelungat, totuși rămâi în relații excelente cu partenerii din trecut
 25. Te străduiești să faci ce e mai bine pentru că echipa din care faci parte să câștige, dar nu te interesează “să fii o stea”, cooperarea și nu competiția este cuvântul tău.
 26. Nu ești o persoană care trăiește agățată de trecut. Știi bine cum te-a influențat acesta, dar vrei să mergi înainte, să trăiești clipă prezentă și să te bucuri de ea.
 27. Ai obiective de atins în viață și faci demersurile necesare pentru asta. Dar te bucuri mai mult de drum decât de momentul atingerii lor.
 28. Ai în minte o viziune clară, dar și multe căi pentru a ajunge acolo. Deși pentru ceilalți nu e atât de evident încotro te îndrepți, tu știi și faci asta cu metodele tale (chiar dacă uneori ele par ușor neconvenționale pentru alții).
 29. Relațiile tale sunt cele mai importante pentru tine! Trăiești prin inspirație și nimic nu te inspira mai mult decât să dai și să primești iubire.
 30. Trăiești după propriile reguli și niciodată după cele impuse de ceilalți.
 31. Ești tu însuți și nu o copie a celor din jur!:)

Dacă măcar la jumătate dintre caracteristicile de mai sus ai răspuns în mintea ta "așa e", atunci poți spune fără nici o îndoială, “Da, sunt cu adevărat un spirit liber”!

Etichete: spirit liber