Conectează-te Înregistrează-te

Ai grijă de bijuteriile tale de argint

Ai grijă de bijuteriile tale de argint

Vi s-a întâmplat vreodată să evitați să purtați o bijuterie de argint, care înainte va era foarte dragă, dar acum are un aspect aparent deteriorat? 

Din fericire, îngrijirea argintului este extraordinar de simplă. Nu trebuie decât să vă înarmați cu câteva informații despre acest metal și câteva sfaturi și trucuri pentru îngrijire și curățare. Cu acest ghid final, veți fi gata să purtați din nou bijuteriile de argint, care vor arată că noi!

Înainte, iată însă câteva lucruri despre argintul din care se fac bijuteriile:)

Cel mai adesea, în realizarea bijuteriilor, se folosește argintul 925, datorită modului de prelucrare mai ușor (este mai maleabil). Argintul 999 se prelucrează greu și se găsește foarte rar in inele, cercei sau coliere. Cel mai mult veți găși tipul acesta de argint folosit la realizarea vaselor din argint.

Argintul oxidează în contact cu factorii de mediu, fie că vorbim despre un mediu umed sau uscat. Pentru a evita oxidarea, încercați să depozitați bijuteriile în locuri special gândite pentru asta. 

Atenție însă, pentru unele bijuterii, argintarii permit în mod intenționat anumitor părți din acestea să se întunece și să se oxideze, de obicei detalii mici, făcute pentru a evidenția modelul bijuteriei. Această detaliere se poate pierde dacă curățati și lustruiți bijuteria excesiv. Pe aceste bijuterii va sfătuim să le curățați la bijutier. 

Ghidul de îngrijire a bijuteriilor din argint


Purtarea bijuteriilor:

Puteți evita pierderea lustrului purtând des bijuteriile. Uleiurile din pielea dvs. vor „curăța” argintul și bijuteriile își vor păstra strălucirea

Evitați expunerea argintului la factorii de mediu:

Contactul cu substanțele chimice de uz casnic, transpirația, cauciucul, apa clorurată sau orice alte substanțe care conțin sulf (de exemplu, maioneză, ouă, muștar, ceapă, latex, lână), vor provoca coroziunea argintului și pierderea lustrului . Deci este bine să scoateți bijuteriile din argint atunci când faceți treburi casnice. Lumina directă a soarelui determină, de asemenea, argintul să se murdărească, așa că asigurați-va că nu purtați bijuteriile din argint când mergeți la plajă sau să înotați.

Loțiunile, produsele cosmetice, spray-ul pentru păr și parfumurile sunt, de asemenea, „dușmani” ai argintului și vor accelera pierderea lustrului. 

Dacă totuși va confruntați cu bijuterii de argint oxidate, nimic mai simplu să le aduceți la culoarea inițială. Asta se poate realiza prin curățarea obiectelor din argint cu o pastă formată din bicarbonat și pastă de dinți.  

Depozitarea bijuteriilor:

Pe măsură ce expunerea la aer face argintul să își piardă lustrul, o măsură preventivă este depozitarea argintului în pungi de plastic etanșe cu benzi de vidare. O altă varianta este depozitarea în săculeți textili sau cutiuțe de carton. Încercați să nu depozitați mai multe bijuterii de argint în aceeași pungă/saculet: argintul este un metal moale, astfel încât piesele individuale se pot zgâria reciproc.  Asigurați-va că zona de depozitare are umiditate scăzută. Pentru asta puteți așeza o bucată de cretă, un pachet de cărbune  sau un recipient de gel de silicat în zona de depozitare.

Și mai ales purtați-va bijuteriile cu atenție și drag!:)